The Dudes

DE COUNTRY ROCK ‘N ROLL SENSATIE UIT HET OOSTEN

DIT MULTI-INSTRUMENTALE DUO HEEFT DE VOORLIEFDE VOOR OUDE HITS EN COUNTRY ROCK ‘N ROLL MUZIEK GECOMBINEERD TOT EEN VOLLEDIG KLINKENDE BAND!

The Dudes, twee multi-instrumentale cowboys uit de Achterhoek met een passie voor Country & Rock ‘n Roll. 

De muziek van The Dudes of Hengel kan ook wel beschreven worden als Prairie Muziek. Na het succes van ‘Stop That Chicken’ kregen de Dudes inspiratie voor meer liedjes die bepaalde aspecten van de cowboy levensstijl beschrijven. Naast de vele optredens werken ze aan meerdere liedjes en demo’s en willen ze deze samenbrengen tot een heus debuutalbum!

Tijdens optredens brengen The Dudes vergeten Western hits en Rock ‘n Roll klassiekers ten gehore en razen ze de Nederlandse prairie over, naar heide en verre. Gewapend met menig snaarinstrument, drums, eigen ontworpen muzikale werktuigen en een gesmeerde keel. Een passende soundtrack voor Country & Western gelegenheden. Gestoken in vintage kleding en een sfeervol aangekleed podium zorgt voor de ultieme Western sfeer.

EEN OPTREDEN

Wat je kan verwachten wanneer je ons inhuurt is een optredens bestaande uit 3 sets van circa 45 minuten live muziek.

Wij zijn in staat om zelf pauze muziek te draaien (Country, Pop en Rock).

Ook spelen wij altijd uitversterkt voor de beste Dudes live ervaring. 

PRIJZEN

Onze prijzen kun je opvragen via een berichtje naar ons. De prijzen zijn  natuurlijk wel afhankelijk van bepaalde factoren en wensen. Het beste kun je gewoon contact met ons opnemen hierover dan kijken we wat we voor elkaar kunnen betekenen!

 

$$$

ZELF VOORZIENEND

The Dudes zijn in het bezit van een eigen geluidsset geschikt voor 50 tot circa 250 personen (afhankelijk van de locatie).

Eigen geluidsset ✓
Pauzemuziek 
Verlichting ✓
Aankleding ✓

Kiekjes van the dudes

Wat mensen regelmatig vragen

Wat kan ik van een optreden van 'the dudes' verwachten?

Wat je kan verwachten wanneer je ons inhuurt is een optreden bestaande uit 3 sets van circa 45 minuten live muziek.

Wij zijn in staat om zelf pauze muziek te draaien tussen de sets door (Country, Pop en Rock).

Let op! Wij spelen altijd via een uitversterkte geluidsset voor een zo goed mogelijke live ervaring.

Wat kost een optreden?

Onze prijs voor een optreden verschilt. Dat heeft te maken met bepaalde factoren als speeltijden, locatie, met of zonder geluid, speciale wensen etc. Het beste kun je gewoon contact met ons opnemen via dudesofhengel@gmail.com of via het aanvraag formulier. Dan neemt één van The Dudes spoedig contact met je op!

Moet ik zelf wat regelen?

Als het om een kleinschalig evenement / feest gaat tot ongeveer 150 personen hoef je verder niks te regelen! Dan kunnen wij zelf geluid doen.

Grotere feesten (buitenlocaties) zijn zeker bespreekbaar, we hebben mogelijk tot het regelen van een grotere geluidsset en inhuren van een geluidsman.

Daarnaast kunnen we ook prima inprikken bij aanwezige geluidsset. Vraag gerust onze rider op.

Verder zijn wij niet veeleisend. Wij vragen slechts om wat eten en drinken.

Gaat het geluid hard?

Dit is een goeie vraag! Eigenlijk kunnen we daar simpel antwoord op geven. Als je ons inhuurt om te komen optreden gaan wij er niet van uit dat we fungeren als een stukje achtergrond muziek.

Dus ja er komt via ons uitversterkte geluid meer volume af als van een stereo die je even zachter kan zetten. We hebben onderhand veel ervaring opgedaan met The Dudes en weten welk volume goed past bij een optreden.

Maak je geen zorgen, we bouwen het volume op met de sets en gaan niet bij het eerste nummer op standje ‘VOL GAS!’.

Mocht je verder vragen hierover hebben, mail of bel gerust!

Doen jullie ook festivals?

Jazeker, heel graag zelfs! Dat zijn een van de mooiste optredens die wij doen. Ieder jaar keren wij bijvoorbeeld met grote schik weer terug naar Reurpop.

Wij zijn bereid om onze muzikale sets op te delen om zo over een dag verspreid meerdere korte sets te spelen tijdens een festival. We zijn erg flexibel wat betreft de locatie van het optreden. Ook denken we graag mee met jullie, ook omtrent de kosten en geluid.

In onze ervaring past onze muziek niet alleen goed bij Country & Western gerelateerde festivals, maar ook bij festivals met een compleet ander thema. Neem gerust contact op met een van onze Dudes via dudesofhengel@gmail.com voor meer informatie.

Wat spelen jullie voor muziek?

We spelen voornamelijk covers van bekende muzikanten als Creedence Clearwater Revival / ACDC / Elton John / Johnny Cash / Bob Seger / Normaal / Seasick Steve / REM / Waylon Jennings / The Hollies en nog veeeel veeel meer. We proberen ieder half jaar onze setlist te vernieuwen.

Daarnaast willen we ook nog wel eens een eigen liedje spelen (die we uitgebracht hebben en te beluisteren zijn op diverse platforms).

We voeren alle nummers wel uit in een ‘Dudes jasje’, dus niet altijd volgens het origineel.

Doen jullie ook support acts?

Jazeker! Doordat wij flexibel, compact en vooral snel kunnen op en afbouwen is dit geschikt voor elk evenement. We pakken een goed gevulde setlijst en de speeltijd (of tijden) is in overleg.

Wat nemen jullie mee met een optreden?

Niet zoveel als je denkt! Zelfs met een podium van 4m breed en 2m diep kunnen wij ons redden (liever meer natuurlijk 😉 ).

We hebben een custom drumstel gefabriceerd die Dude 2 tijdens het zingen en gitaarspelen kan bespelen met zijn voeten. Dude 1 bespeeld de hi-hat van het drumstel tijdens het gitaarspelen en zingen.

We nemen natuurlijk een aantal diverse gitaren mee voor verschillende nummers, waaronder een heel gaaf ding dat men een ‘cigarbox’ slide gitaar noemt.

Ook hoort er bij een optreden van The Dudes de benodigde aankleding, die nemen wij ook mee. Denk aan olievaten, moonshinekisten, T.N.T. kratjes en schemerlampen.

Hoelang bestaan jullie al?

We begonnen als ‘uitprobeerbandje’ genaamd ‘Patrick & Mark’ in 2015 op te treden tijdens het Varssels Volksfeest. Dat beviel ons wel! Eerst alleen met 2 gitaren, nu al die jaren laten bespelen we percussie, gitaar, zang, mondharmonica en cigarbox. Met z’n 2en ging het regelen altijd goed en was het juist de uitdaging om zo volledig mogelijk te klinken als band ipv een drummer of bassist erbij te zoeken.

BOEKEN

Stuur ons een Email of een bericht via Facebook Messenger voor vragen en boekingen.

En anders kun je een van onze Dudes bereiken op 06 14 69 42 52